Java-evangelist leder workshop

Förväntansfullt inför mötet med Arun Gupta. Drygt 25 deltagare på UmeJugs workshop med Java-evangelist från Oracle. Längst fram, två av arrangörerna, Jonas Andersson och Mattias Sällström.

Arun Gupta, java-evangelist från Oracle, har än en gång lockats till en workshop med UmeJug. Resultatet av mötet blev en kunnig djupdykning i Java EE 7 för de dryga 25 programmerare som ville lära mer av den respekterade utvecklaren från San Fransisco.

Umeå har uppenbarligen mutat in en särskild bit i Oracles java-evangelist Arun Guptas hjärta. För ett år sedan besökte han Umeå och San Fransisco-bon hann då med både en workshop kring Java EE 6 och äkta svensk skidåkning i vit snö.

Den här gången fick arrangörerna bakom UmeJug nöja sig med att få Arun Guptas kunskaper via en Google Hangout eftersom Gupta inte kunde lämna USA. Men tekniken fungerade väl och Arun Guptas live-sändning över internet blev mycket lyckad med djupdykning i Java EE 7 för de drygt 25 deltagande programmerarna som samlats under kvällen.

– Det kan bara hända i Umeå att över 25 deltagare är med på en Google Hangout om detta, konstaterade Arun Gupta vänligt i inledningen av sin workshop.

UmeJug, Umeå Java User Group, är en öppen grupp för alla som är intresserade av java och angränsande ämnen. Man träffas vanligen andra tisdagen 18.00 varje månad för nätverkande och kunskapsutbyte.

Här finns mer information om gruppen UmeJug.

UmeJug
Bänkat sig för Arun Guptas workshop. Från vänster Markus Olsson och Martin Wuotila Isaksson, båda från CodeMill, samt Robert Olsson och Malin Linge, båda från Sogeti.

Relaterade nyheter

  • Programmering på distans

    Den ene sitter i Umeå, den andre i Oslo, men trots det fysiska avståndet programmerar de tillsammans direkt över internet. När deltagarna i Umejug möts en kväll får de lära sig mer om virtual pairing.

  • Inspireras av världsledande utvecklare på Jfokus

    Sveriges största javakonferens Jfokus är utsåld. Mer än 1 500 deltagare trängs för att lyssna på några av världens främsta inom java. Också från flera av Umeås it-företag har utvecklare kommit för en...

Dela |
Skriv utKommentera artikel Tipsa en vän

Tipsa en vän

Om Java-evangelist leder workshop

Det finns 0 kommentarer till artikeln

Inga nya kommentarer kan postas